Paintball og skyting i utdrikningslaget

Aktiviteter med våpen er et populært innslag på utdrikningslag for de tøffere gruppene, og det er flere varianter å velge mellom. Tidligere har dette vært et område reservert for guttene, men stadig flere utdrikningslag for jenter blir nå med på morroa.

Hovedkategoriene er laser, paintball og pistol

Velger dere ett opplegg med våpen som kan skade, eks pistol, skjer dette oftest på baner hvor dere skyter på blink. Laser og paintball vil stort sett foregå på et tillaget område hvor dere skyter på hverandre. De fleste utleiere vil gi dere et par spill-former å velge mellom, klassikerene er «capture the flag» og «last man/team standing». Laser gir ingen merker, mens paintball kan etterlate blåmerker (se tips nederst). Tidsmessig bør det settes av rundt to timer til opplegget. Ingen av aktivitetene er farlig, men et adrenalinkick er garantert.

Det vi liker best med disse aktivitetene er muligheten til å gjøre de unike for dere. Skal paintball økten avsluttes med at den forlovede må løpe over banen, i kostyme, uten våpen? Skal en overraskelsesgjest bli sneket inn? Det er sjeldent begrensninger på maks antall deltagere i paintball og laser, men skal dere få et godt spill bør dere være 6+.

Noen lokale jaktlag tilbyr også jaktturer med opplæring i våpenhåndtering for utdrikningslag. Utdrikningslaget må da samkjøres med jakttider, eksempelvis er elgjakt tillatt fra slutten av september til midten av desember. Dette er opplegg på mellom 4 timer og tre dager.

Noen ting å huske på

Skyting med paintball eller laser involverer gjerne mye bevegelse, så klær dere kan bevege dere i er lurt under beskyttelsesutstyret. Skal dere ut i skjorte sener er et skift smart. Er det lov med promille under aktiviteten? Mens de flest paintball og laser steder vil tilby alkoholservering har noen skytebaner forbud mot promille, sjekk opp dette på forhånd og planlegg eventuelt skytingen tidlig på dagen. Unngå blåmerker? Spiller dere paintball hos en arrangør som brukere trykkluft isteden for CO2-gass blir opplevelsen blåmerke-fri.

 

 

Paintball og utdrikningslag

Paintball vil stort sett foregå på et tillaget område hvor dere skyter på hverandre.

Skyting på blink i utdrikningslag

Skytebaner har forbud mot promille, planlegg eventuelt skytingen tidlig på dagen.