Klatreparker, klatring og zipline

Aktiviteter over bakken kommer i mange varianter og høydemeter. Ett innslag av denne typen vil passe inn i ethvert utdrikningslag, du må bare finne det som er riktig for dere.

Zipline, et lengre svev ned en line, vil være et adrenalinkick og en mulighet til å pushe grenser. Dette er ikke en tidkrevende aktivitet og derfor lett for ukomfortable deltagere å hoppe over, kanskje er det bare hovedpersonen som skal utfor? En mer komfortabel opplevelse vil være taubane. Denne går gjerne opp/ned til et utkikkspunkt og vil gi en behagelig tur da man er inne i en gondol.

Klatring kan deles i to hovedkategorier; buldring og tradisjonell. Buldring er klatring uten utstyr, forholdsvis lavt over bakken. Enten ute, på lave klippe vegger, elle inne, på tillaget vegg. Tradisjonell klatring har de samme lokasjonene, men her vil dere bevege dere mye høyere og med sikring. Dette vil kreve instruktør(er) og et klart hode. For buldring anbefaler vi å sette av 1 time, mens tradisjonell klatring bør ha to.

Et alternativ er å dra i klatrepark

Her vil de fleste ha flere ruter med varierende vanskelighetsgrad. Du beveger deg gjennom løyper med ulike hinder og sikrer deg selv på veien. Dette er en mindre fysisk krevende variant, som kan vare alt fra 30 min til 4 timer avhengig av hvor mange løyper arrangøren tilbyr og hvor lenge dere ønsker å holde på.

Noen ting å huske på

Buldring og tradisjonell klatring er fysisk og mentalt krevende, derfor er tilgjengelig dusj, et klesskift og muligheten til å fokusere under aktiviteten en fordel. Flere av disse aktivitetene er væravhengig, og vil ikke bli gjennomført hvis det lyner. Ha derfor et alternativ i bakhånd hvis dette blir tilfellet. Foruten zipline og taubane er dette aktiviteter som liker klær som tåler litt, husk også varmt tøy (hansker) hvis dere skal være ute lenge.

 

klatreparker til utdrikningslaget

Et alternativ er å dra i klatrepark. Her vil de fleste ha flere ruter med varierende vanskelighetsgrad.

zipeline utdrikningslag

Zipline, et lengre svev ned en line, vil være et adrenalin kick og en mulighet til å pushe grenser.