Tips fra Niclas Lanneteg

Tips fra Highjump Event

Niclas Lanneteg har vært med siden oppstarten av Highjump Event, tidligere kalt Adventure Parxs, som ble startet i 2003. Etter over 15 år i utdrikningslag- bransjen har han selv vært med på det meste.

Dine beste tips til de som skal arrangere utdrikningslag?

Det er ingen lett oppgave dette med utdrikningslag. Et normalt snitt på deltakere i et utdrikningslag ligger på ca. 10 personer. Du vil selvsagt at bruden/brudgommen skal få oppleve så mye gøy som mulig på en og samme dag, samtidig skal du forsøke å gjøre alle deltakerne fornøyde. I tillegg skal det passe alles personlige budsjett.

Mitt første tips er:

Ikke la alle deltakere få ha en mening fordi da kommer dere aldri til å bli enige om en dato som passer eller et opplegg som alle vil være med på. Tenk heller på hva personen som drikkes ut hadde satt mest pris på. Bestem deg for en dato og et opplegg for deretter å invitere de vennene som skal være med. Det kommer ikke til å passe for alle, sånn er det bare. Noen kan kanskje komme litt senere på kvelden, om det passer bedre for dem da.

Book ikke aktiviteter der kun bruden/brudgommen får kjørt seg. Noen som kommer til oss har vært på boksekamp, fallskjermhopping eller zipline der kun den som drikkes ut har fått delta. Det er fint å booke en slik aktivitet, men av erfaring blir det mye mer gøy dersom alle deltar.

Highjump Event er i dag en eventarrangør med lang og bred erfaring innenfor eventbransjen. I mer enn 15 år har vi skreddersydd mange ulike typer arrangementer, både for bedrifter og privatpersoner.

Ikke book for mange aktiviteter og opplegg på ulike steder:

Å reise rundt til 4-5 ulike steder pleier bare å bli stress og en stor del av budsjettet går med på transportkostnader. Som regel har ikke deltakerne truffet hverandre på lenge og det kan være mye man har lyst til å prate om. Mange er også så opptatt av å drikke alkohol og reise rundt at de faktisk glemmer å spise. Dette resulterer selvsagt i at utdrikningslaget ikke blir så bra. Mitt tips er å først planlegge et opplegg på formiddagen. Spis deretter en god lunsj. Arranger et opplegg på ettermiddagen og avslutt gjerne med en fest på kvelden.

Vær ute i god tid om du skal arrangere utdrikningslag i mai eller juni. I disse to månedene arrangerer vi 80% av alle utdrikningslag og de avholdes nesten utelukkende på lørdager. Helgen som ligger nærmest 17. Mai er det nesten ingen som booker, men helgen deretter pleier som regel alltid å bli fullbooket. Andre helgen i Juni er også alltid travel. Dette betyr at lørdagene som faller på datoene rundt 23.- 24. Mai og 15.- 16. Juni er de dagene som er mest populære for utdrikningslag.

 

Hva bør man ikke gjøre når man arrangerer et utdrikningslag?

Pass på å ikke booke for mye og gjøre for mange bindende avtaler uten at du får penger fra de som skal delta i utdrikningslaget. Jeg anbefaler å regne ut totalsummen for hver enkelt deltaker pluss noen ekstra hundrelapper for eventuelle ekstra utgifter. Skulle det være penger til overs etter arrangementet kan de enten betales tilbake eller du kan kjøpe en runde med drikke til alle deltakerne. Tro meg, dette er sjeldent et problem, fordi det alltid koster litt mer enn man tror!

Be alle deltakerne betale inn til din konto god tid i forveien. Regn deretter sammen hvor mange som har betalt og gjør en avtale med de ulike arrangørene. Hvis det kommer noen ekstra deltakere til utdrikningslaget etter at bookingene er gjort kan du velge om du vil ordne med påmeldingene av disse i etterkant eller om du henviser dem videre til de ulike arrangørene og selv lar dem booke seg inn på de forskjellige planlagte arrangementene. Sistnevnte kan virke litt hardt, men det frigjør deg for ekstraarbeid og det redder deg og de andre fra reale overraskelser.

Vi har en policy der vi vil vite nøyaktig antall deltakere 14 dager før aktivitets-dato. Etter dette er bookingen bindende og du som har laget avtalen med oss står økonomisk ansvarlig. Dette er ikke for å vær kjip, men kun fordi det etter dette tidspunktet blir det vanskelig for oss å fylle avtalt tidspunkt med en annen gruppe.

Vi har hatt tilfeller der det er blitt booket mat for 20 personer og så kommer kun 8 av dem. Aktivitetene er da booket og maten er kjøpt inn og tilberedt. I tillegg står både kokker og instruktører klare til å håndtere en gruppe på 20 personer. Vi forsøker som regel å løse slike tilfeller på en best mulig måte, men uansett vil arrangementet bli betydelig dyrere for de 8 personene som møtte opp. Da må de dekke kostnadene for de 12 som ikke kom. Dersom du da har tatt betalt på forhånd fra alle som meldte seg på utdrikningslaget så slipper du og de andre å stå med skjegget i postkassen.

 

Erfaringen med alkohol og berusede gjester?

Jeg velger å tro at våre gjester har blitt bedre opp gjennom årene, men hvert år er det er alltid et par utdrikningslag som gjør samme tabben. De har gjerne kidnappet den som skal drikkes ut, som regel gjelder dette for brudgommer, og så har de startet med å drikke noen pils og sjenket brudgommen med shots fra tidlig morgen. Ofte gjelder dette for grupper av menn i de tidlige 20- årene som ikke har forstått konsekvensene av tidlig sjenking blandet med god porsjon nervøsitet. Det har vært så ille noen ganger at vi ikke bare har nektet dem en deltakelse, men vi har måttet sende enkelte på legevakten.

På Highjump Event AS har vi mange aktiviteter med krav om høy sikkerhet og derfor tillater vi ikke noen form for fyll. Vi forstår likevel at det er et utdrikningslag og 1-2 pils er selvsagt ok, men mitt råd er å vente med sprit og fylla til aktivitetene er ferdige. Da kommer dere til å få en så mye bedre dag med gode opplevelser som huskes. Les mer om Highjump Event AS

 

Niclas Lanneteg

Niclas Lanneteg

Daglig leder Highjump Event AS

Post a Comment