Tips fra Perfect Escape Oslo

Bjørnar Grønhaug er avdelingsleder på Perfect Escape i Oslo. Perfect Escape har levert Escape Room opplevelser til over 70 000 mennesker siden 2015.

 

Dine beste tips til de som skal arrangere utdrikningslag?

Vi har tatt i mot flere hundre utdrikningslag tidligere og har god erfaring med hva som gir en god opplevelse. Dere må gjerne bruke oss og vår kjennskap til andre tilbud i nærområdet og erfaringer til å planlegge hele dagen. Når det er sagt er det noen enkle kjøreregler som vil hjelpe dere på veien: 1) Ha god tid mellom hver aktivitet. Dere er sannsynligvis en gjeng der ikke alle kjenner hverandre fra før og noen bruker lengre tid enn andre. Det er alltid noen som må på do, innom en butikk e.l. 2) Pass på å legge inn pauser underveis, med muligheter for å få i seg mat og alkoholfri drikke. Det er mange timer med aktivitet og det krever påfyll av energi og vann. Blir det mye alkohol og lite annet vil alt skli ut fordi folk blir slitne og fulle. 3) Velg aktiviteter som passer for alle, uavhengig av fysisk form og mentale evner. Dere får størst utbytte av aktivitetene når det er varierte oppgaver som gir alle muligheten til å briljere med sine beste evner og vise seg fra sine beste sider.

 

Hva bør man ikke gjøre når man arrangerer et utdrikningslag?

Det dere ikke bør gjøre er å kjøre på og gå for hardt ut i starten. Tenk på dagen som et maratonløp og begynn forsiktig. Ikke vær for demokratisk og la alle komme med innspill hele veien. Sørg heller for å ha en tydelig ledelse som vet hvor dere skal, hva som skjer når og kan få med seg alle sammen hele dagen.

Ikke plag brud/brudgom for mye, dagen skal være noe de husker resten av livet og helst på en god måte.

 

Erfaringen med alkohol og berusede gjester?

Vi tillater ikke overstadig berusede mennesker i våre lokaler, ettersom det ville ødelagt både egen opplevelse og gått utover andre gjester vi har på besøk. Det har imidlertid nesten aldri skjedd. Vi tillater gjestene å ta en øl eller drink før spillet, men ser at folk reagerer veldig forskjellig på dette. Noen blir mer kreative og engasjerte, mens andre blir sløve, uinteresserte eller likegyldige til spillet og kan dermed ødelegge for andre. Så vi ber alle se an hva de selv ønsker og anbefaler å ikke drikke så mye – hjernen fungerer uansett best i edru tilstand. Vi selger forøvrig brus og snacks og serverer gjerne kaffe, som kan være lurt å få i seg før spillet starter. Litt ekstra sukker og koffein setter fart på både kropp og hjerne og gir ofte bedre resultater enn de som drikker alkohol. Les mer om Perfect Escape Oslo her.

 

Bjørnar Grønhaug

Bjørnar Grønhaug

Avdelingsleder Perfect Escape i Oslo

Post a Comment